Evenementen & webinars

Toekomst van het IKC

Tijdens de achtste editie van de landelijke IKC-dag staat reflectie en vooruitblikken centraal. Hoe ging het? Waar staat het integraal kind centrum nu? En welke maatschappelijke ontwikkelingen zijn van invloed op de toekomst? Keynote speaker is hoogleraar Gert Biesta.

De landelijke IKC-dag is op 17 september van 9:30 tot 13:00 uur. Aanmelden kan via de website. Hier vind je ook updates van het programma.

Ethisch leiderschap

Hoe ben je niet alleen een ‘goede baas’ of ‘leuke leidinggevende’, maar toon je ook ethisch leiderschap? Die vraag staat centraal in de CAOP-masterclass Ethisch leiderschap, die in het najaar plaatsvindt (kijk op de website voor de definitieve data). Specifieke invullingen komen aan bod, zoals actief voorbeeldgedrag laten zien en discussies op gang brengen over bestaande normen. Ook sta je stil bij praktijkdilemma’s.

Periode: najaar 2021. Kosten: € 1.250,-.

Druk pesten de kop in

‘Buitensluiten? Uitgesloten!’ Dat is het thema van de Week Tegen Pesten, die dit jaar van 27 september t/m 1 oktober plaatsvindt op initiatief van de Stichting School & Veiligheid. Gratis lesmateriaal voor po, vo en mbo staat sinds juni online. Ook kunnen leraren meedoen aan masterclasses en andere activiteiten (het aanbod wordt de komende maanden verder aangevuld).

En wil je laten zien dat je school meedoet? Meld je dan aan voor de Week Tegen Pesten Google-plattegrond.

Internationaal leren

Schuif aan bij de gratis webinars van de OECD, waarin bekende onderwijsexperts uit de hele wereld samen thema's uitdiepen en verhelderen. Deel van de webinars is de online reeks Ask an expert, waarin je live vragen kunt stellen aan internationale deskundigen. Eerdere sessies gingen in op: digitale geletterdheid, voorwaarden voor leren en sociaal-emotionele vaardigheden.

Kijk voor een overzicht van eerdere en toekomstige webinars op de website van de OECD.

Hoe bouw ik een school?

Renovatie- of nieuwbouwplannen zijn vaak spannend en uitdagend. Voor scholen is dat niet anders. Hoe pak je een bouwproject goed aan? Hoeveel vrijheid heb je en met welke risico’s en onzekerheden moet je rekening houden? Tijdens de studie Hoe bouw ik een school? van advies- en ontwikkelbureau HEVO krijg je praktische handreikingen en kun je in gesprek met collega’s in een vergelijkbare situatie.

Datum: 21 september 2021 (9:00-16:30). Kosten: € 350,-. Meer informatie over het programma staat op de website.

Schoolleiders delen kennis

Kennis en inspiratie opdoen kan tijdens de Leiderschapscafés, een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal, zoals afstandsonderwijs of kansengelijkheid. De Leiderschapscafés zijn bedoeld voor schoolleiders die graag van en met elkaar willen leren.

De locaties wisselen. Kijk op de website voor de eerstvolgende bijeenkomsten. Deelname is gratis.

Deel deze pagina