Evenementen & webinars

Respect

Op 30 maart 2022 is het weer tijd voor Met alle respect, de jaarlijkse conferentie van de stichting School & Veiligheid. Op het programma staan thema’s rond sociale veiligheid voor zowel je leerlingen als jijzelf. Hoe ga je om met een kwetsende opmerking van een leerling? Wat doe je als ouders verhaal komen halen? De conferentie is bedoeld voor po, vo en mbo. Met alle respect, 30 maart 2022. Locatie: nog niet bekend. Meer informatie: www.schoolenveiligheid.nl.

Weetnietkunde

Dagelijks merken we dat we niet alles weten. Toch wordt van leidinggevenden op scholen nog steeds vaak verwacht dat zij op cruciale momenten als enige ‘het goede antwoord’ geven. Wat nu? De plek van het ‘niet weten’ kan angst oproepen. Maar het niet-weten trekt ook aan: dáár kan werkelijk leren plaatsvinden. Tijdens het online webinar Weetnietkunde krijgen leidinggevenden steun bij het omgaan met onzekerheid. Online webinar Weetnietkunde, 16 december 2021, 15-17 uur. Kosten: € 50,-. Meer informatie en aanmelden: www.voraad.nl.

Ict op school

Hoe breng je de ict-infrastructuur op orde? Waaraan moet je denken om de privacy van leerlingen en medewerkers te beschermen? Tijdens het congres OnderwijsInzicht staat deze en andere ict-gerelateerde vragen centraal. Het congres is bedoeld voor schoolbestuurders/-leiders, ict-verantwoordelijken en andere geïnteresseerden in het po en vo. OnderwijsInzicht, 14 januari 2022. Locatie: nog niet bekend. Kosten: € 125,-. Meer informatie: www.onderwijsinzicht.nl.

Internationaal leren

Schuif aan bij de gratis webinars van de OECD, waarin bekende onderwijsexperts uit de hele wereld samen thema's uitdiepen en verhelderen. Deel van de webinars is de online reeks Ask an expert, waarin je live vragen kunt stellen aan internationale deskundigen. Eerdere sessies gingen in op: digitale geletterdheid, voorwaarden voor leren en sociaal-emotionele vaardigheden. Kijk voor een overzicht van eerdere en toekomstige webinars op de website van de OECD.

Lerarenopleiders opgelet

Het nieuwe Velov/Velon-congres komt er weer aan. Op 17 en 18 maart 2022 is het zover: lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen kunnen presentaties en workshops bijwonen over de laatste kennis rond het opleiden van leraren. Ontmoet lerarenopleiders en hoor hoe zij hun studenten voorbereiden op het werk dat ze te wachten staat.

Velov/Velon-congres, 17-18 maart 2022 in Brugge. Kosten: € 245/€ 495,-. Meer informatie: congreslerarenopleiders2022.be.

ResearchED

In januari 2022 strijkt ResearchED Nederland opnieuw neer in Nijkerk. Het programma staat weer vol met interessante presentaties en workshops over evidence-informed werken. Heb je zelf een mooi praktijkvoorbeeld waarover je wilt vertellen? Voorstellen voor presentaties kunnen nog tot 30 november 2021 worden ingediend.

ResearchED Nederland, 15 januari 2022 in Nijkerk, 9:30-17 uur. Ook online te volgen. Kosten: € 25/€ 65,-. Meer informatie: researched.eu.

Deel deze pagina