Onderwijs Innovatie Festival

Op het Onderwijs Innovatie Festival kan je leren van de ervaringen die in andere scholen zijn opgedaan. Samen bouwen aan ‘next practices’ door te leren van de ‘best practices’ die anderen hebben ontwikkeld.

Er zijn twee keynotes van de buitencategorie, die jou maximaal aan het denken zullen zetten. Aan de dialoogtafels laat je je inspireren door de visie van anderen op grote en soms wat kleinere thema's of onderwerpen In de workshops gaat het veel meer om de 'hoe-vraag' en om implementatie, waarbij je praktische handvatten krijgt aangereikt. Op de belevingsmarkt gaat het om doen en ervaren en komt EdTech tot leven. Een belevenis die je mee wilt maken! Last but not least, maak je kennis met serious gaming om leren vorm te geven. Een deel van de dag kent de opzet van een game en jij bent de speler, niet praten maar beleven dus. Buiten de gebaande paden vind je vaak nieuwe wegen.

Scroll naar onderen om het hele programma te bekijken.

OVER HET FESTIVAL

Programma

09.00 – 09.30 uur Inloop & belevingsmarkt 09.30 – 09.45 uur Opening 09.45 – 10.15 uur Keynote 1: Rens van der Vorst 10.30 – 11.30 uur Breakout ronde 1 11.45 – 12.45 uur Breakout ronde 2 12.45 – 13.15 uur Lunch 13.15 – 14.15 uur Game & belevingsmarkt 14.15 – 15.15 uur Breakout ronde 3 15.30 – 16.00 uur Keynote 2: Frank van den Ende 16.00 – 16.15 uur Uitreiking awards 16.15 – 17.00 uur Afsluitende borrel

Wie

Het Onderwijs Innovatie Festival is voor en door leraren, (school)leiders, directeuren en HR- en innovatiemanagers uit het po, vo, mbo & hbo. ”Voor het onderwijs, door het onderwijs”

Wat

Het Onderwijs Innovatie Festival biedt een breed scala aan workshops, inspiratietalks en belevenissen. Tijdens de breakout-rondes kun je aanschuiven bij een inspiratietalk of deelnemen aan een workshop.

Dialoogtafels

Lian Poelsma – Montessori Vakschool Burgers van de toekomst

Helen Uijlenbroek – SCAVT Minder uitval en kwalitatief betere docenten door goede begeleiding (nieuwe) docenten

Karin Schokker – De mobiele verwarring De mobiele verwarring: educatieve escaperoom om dementie te leren begrijpen

Meintje Spijker – PCOU Willibrord Onderwijsambassadeurs voor verbinding tussen onderwijs en samenleving

Brenda Vos – Versnellingsplan Verbeter digitale vaardigheden van studenten met behulp van de Digitale CompetentiePeiler

Mark Timmermans – Deltion College Best Practice t.b.v. van blended learning: Het Onderwijs en het ict alignment model

Erik Meuwsen – ROC van Amsterdam De mogelijkheden van virtual reality

Workshops

Lotte van Egmond – Lot to Learn Het lokaal als instrument

Fouad El Ghamarti – Brainstud Blended learning met All You Can Learn

Marike Drexhage & Jim Snoek – ROCvAF Van Moestuintjes tot voedselbos

Sofie Heemskerk – ROC van Amsterdam Het Flitsbezoek: geef informeel leren een slinger!

Sandra Zoomers & Mark Vlak – Cities of Learning Leersystemen en Open Badges

Mark Dekkers – Summa College Podcasting in het onderwijs

Jelle Kabbes – VerOnderwijzer Verander je lessen in activerende games

Kim Schellekens – Nuenens College Flipping the classroom; tijd creëren voor deze formatieve cultuur

Albert Jan Hoeve – Alfa College Wij flexibiliseren met behulp van de FlexTool en jij?

Kijk voor het meest actuele overzicht van het programma en de precieze tijdstippen van de workshops en dialoogsessies op onze festivalwebsite.

OPBOUW

Game

Aan de hand van een serious game maak je op leerzame, ontspannen en leuke wijze kennis met de verschillende elementen op de belevenismarkt en met het landgoed Spelderholt. In teams ga je aan de hand van de game op ontdekkingsreis over het landgoed. Hierbij word je naar verschillende plekken en interventies geleid. Daar kan je vragen beantwoorden of staan (leer)opdrachten klaar die je met je team uitvoert. Uiteraard zijn er aan het eind winnaars en dus ook awards!

Dialoogtafels

Aan de dialoogtafel ga je in kleinere groepjes in gesprek over actuele onderwerpen die spelen binnen het onderwijs. In een roundtable-setting ga je 50 minuten lang met collega professionals de diepte in. De sessie wordt begeleid door een gespreksleider; een onderwijsprofessional die vanuit zijn of haar eigen praktijkervaring het thema introduceert. Zij nemen jullie mee in hun ‘best practice’ en delen hun resultaten. Deze resultaten en inzichten bieden concrete input voor een verdiepend gesprek.

Workshops

Waar het bij de talks meer draait om inspiratie, ligt de focus bij de workshops op implementatie. De workshops bieden in drie rondes van 50 minuten verdere verdieping. In kleinere groepen ga je aan de slag met relevante thema´s en onderwerpen, die jij zelf kiest. Tijdens deze workshops participeer je zelf volop mee. Na een inleidend verhaal van de workshopgever ga je aan de slag met het centrale thema. Denk hierbij aan thema’s als didactiek, blended learning en gamification. Vanuit de praktijkervaring krijg je handige tips en tricks, zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kan toepassen.

Belevingsmarkt

Op de belevingsmarkt kun je diverse technologische onderwijsinnovaties ervaren en beleven. Verschillende startups uit de EdTech brengen hun innovaties mee naar het festival, zodat jij deze kunt ervaren. Ervaar hoe het is om een VR-bril te dragen of voer opdrachten uit met behulp van een educatieve game. Verkrijg nieuwe inzichten voor blended learning, leer de basis van het programmeren of kom in beweging op een interactieve vloer. Beleef het op het festival!

Keynotes

Frank van den Ende pleit in zijn keynote voor een herijking van het onderwijs. Frank is innovatieregisseur binnen Gilde Opleidingen en schreef het boek “Hereik de school”, waarin hij onderwijsteams een methodiek aanreikt om via de analogie van een boom de positie van de school te herdefiniëren. Van de wortels tot aan de bladeren.

Rens van der Vorst ons mee in de inzichten die hij heeft opgedaan tijdens de coronapandemie en welke lering wij daar in de uitvoering van ons onderwijs in zouden kunnen trekken. Rens is een technofilosoof en vindt het leuk om zijn gedachten over de impact van technologie op de mens en de maatschappij te ordenen en met anderen te delen.

ORGANISATIE

Het Onderwijs Innovatie Festival is een co-productie van Edex en Onderwijscommunity. Edex is een initiatief van Frank van den Ende, innovatieregisseur bij Gilde Opleidingen, Hij heeft een hart voor onderwijsontwikkeling en is altijd op zoek naar het juiste onderwijs voor iedere student. Onderwijscommunity ontsluit kennis en inzichten en versnelt leren, vanuit verbinding. Halen en brengen en samen groeien dus. Naast kennis in iedere vorm, vind je op onze site ook vacatures, opleidingen, evenementen, boeken, rapporten en vooral andere bevlogen professionals. Verbeteren waar het kan, vernieuwen waar het moet.

LOCATIE

Het Onderwijs Innovatie Festival vindt plaats op Parc Spelderholt. Parc Spelderholt is een plek waar jongeren met een beperking leren, wonen en werken. Tijdens hun verblijf werken de jongeren actief mee binnen het bedrijf. Samen met de professionals van het park heten zij de deelnemers van het Onderwijs Innovatie Festival van harte welkom op 24 mei 2022. Met jouw bezoek aan Parc Spelderholt lever je een bijdrage aan hun ontwikkeling. Kortom een locatie met een achtergrond die goed aansluit bij de speerpunten van het Onderwijs Innovatie Festival.

Adres: Spelderholt 9, 7361 DA Beekbergen.

Parkeren: Op de locatie is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

TICKETS

Individueel ticket: €195,-

Groepsticket: €499,- (3 personen) Prijzen zijn inclusief koffie, thee, lunch en een afsluitende borrel en exclusief BTW. Betaling vindt plaats op basis van facturatie of via online betaling. Wij zien uit naar jouw deelname op dinsdag 24 mei 2022!

Deel deze pagina